Jojoba kalifornská (California jojoba)-organický olej

Jojoba kalifornská (California jojoba)-organický olej
369,00 Kč s DPH
Cena bez DPH: 304,96 Kč
Série:
Kód zboží:NAT00059
EAN:
Sklad:
SKLADEM: 5 a více
Dotaz na produkt

Jojoba kalifornská (California jojoba), Jojoba kalifornská
100% olejový extrakt

Jojoba kalifornská je drobnolistý keř dorůstající výšky okolo 3 metrů vyskytující se na jihozápadě Severní Ameriky, ve vyprahlých oblastech Sonorské pouště a v přilehlých oblastech USA a Mexika.Semena jojoby obsahují 47 až 62 % kapalného vosku, který taje již při 7 °C. Je to světle žlutá nežluknoucí kapalina bez vůně - jojobový olej. Jojobový olej má mnohostranné využití, používá se v kosmetice jako změkčovadlo (rtěnky, šampony a hydratační vody), farmacii, ale i jako mazadlo vysokoobrátkových motorů, neboť odolává vysokým tlakům a teplotám. Používá se také jako náhrada vorvaního tuku, čímž tato rostlina napomáhá ochraně velryb. Tuto esenci znali již praobyvatelé Ameriky - indiáni a používali ji jako olej. V dnešní době je jojoba pěstována na různých místech světa, např. ve Španělsku.

Organický olej je vynikající pomocník v péči o všechny typy pleti. Proniká do povrchové vrstvy kůže a zabraňuje dehydrataci a podporuje její pružnost. Rovněž reguluje sekreci kožního mazu, takže je ideální pro pleť se sklonem k akné. Působí také na sílu a lesk vlasů. Aplikuje se na dokonale vyčištěnou pleť lehkým vmasírováním. Organický olej jen k zevnímu použití.


Čekejte prosím...
Volejte ZDARMA: 800 880 816 Máte dotaz? Doprava nad 2000 ZDARMA Akční leták